18 LISTOPADA 2018 – ETNOWEEKEND

Rzeszowski Dom Kultury filia Przybyszówka zaprasza na niecodzienne wydarzenie pod nazwą „Etnoweekend”, które realizowane jest w ramach działalności Centrum Promocji Dziedzictwa Kulturowego.  W programie liczne atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych: warsztaty artystyczne, prezentacje, konkurs kulinarny i zabawa taneczna w rytmach etno.

Etnoweekend odbędzie się 18 listopada w  Rzeszowskim Domu Kultury filia Przybyszówka ul. Dębicka 170

Szczegółowy program:

13:00 – 15:00 – Warsztaty etnobiżuterii. Sala rady osiedla – parter

13:00 – 15:00 – Warsztaty zdobień lasowiackich. Sala zabaw – parter

15:00 – 15:30 – Projekcja filmu „Zapisane w terenie …”.  Sala wystawiennicza – II piętro

15:30 – 16:30 – Konkurs potraw regionalnych – „Jesień w kuchni lasowiackiej”. Sala widowiskowa – I piętro

16:00 – 17:00 – Występy zespołów pieśni i tańca. Sala widowiskowa – I piętro

17:00 – 17:15 – Odsłonięcie muralu i pamiątkowej tablicy poświęconej Franciszkowi Kotuli.

17:15 – 17:30 – Ogłoszenie wyników konkursu potraw regionalnych, wręczenie nagród. Sala widowiskowa – I piętro

17:30 – 21:00 – Potańcówka w rytmach Etno z zespołem Legato. Sala widowiskowa – I piętro

Wszystkich chętnych do udziału w warsztatach zapraszamy do zapisów, które przyjmowane będą do dnia 16 listopada 2018 r. Szczegóły w regulaminie.

Wstęp na wszystkie wydarzenia jest bezpłatny, więcej informacji w Rzeszowskim Domu Kultury filia Przybyszówka ul. Dębicka 170 oraz pod numerem telefonu: 505 056 993.

Zapraszamy!

 

REGULAMIN – WARSZTATY TWORZENIA ETNOBIŻUTERII

KARTA ZGŁOSZENIA – WARSZTATY TWORZENIA ETNOBIŻUTERII

KLAUZULA INFORMACYJNA – WARSZTATY TWORZENIA ETNOBIŻUTERII

 

REGULAMIN – WARSZTATY ZDOBIENIA LASOWIACKIEGO

KARTA ZGŁOSZENIA – WARSZTATY ZDOBIENIA LASOWIACKIEGO

KLAUZULA INFORMACYJNA – WARSZTATY ZDOBIENIA LASOWIACKIEGO

 

REGULAMIN – KONKURS POTRAW REGIONALNYCH

KARTA ZGŁOSZENIA – KONKURS POTRAW REGIONALNYCH

KLAUZULA INFORMACYJNA – KONKURS POTRAW REGIONALNYCH

 

PROTOKÓŁ Z POSIEDZENIA JURY KONKURSU  “JESIEŃ W KUCHNI LASOWIACKIEJ”